ZOUT ONTKALKER

Zout ontkalker: Water ontkalking met behulp van zout

Wat is een ontkalker?

Een ontkalker is een apparaat of stof dat wordt gebruikt om calcium te verwijderen. In de context van waterzuivering systemen, verwijst het naar apparaten of materialen die gebruikt worden voor het scheiden van calcium en water. Het doel van een ontkalker is om water bruikbaar te maken. Water dat rijk is aan calcium of andere mineralen staat bekend als hard water. Dit is eigenlijk regenwater dat is opgenomen in de grond en geëxtraheerd is zoals grondwater.

Zout ontkalker

Zout ontkalker

Wanneer het waterpeil stijgt, absorbeert het water mineralen uit de aarde, dit maakt het water hard.

Waarom is er behoefte aan het gebruik van een zout ontkalker?

Hard water is niet per definitie slecht, maar het gebruik ervan in de huishoudelijke en industriële sfeer leidt tot problemen. Een van de grootste problemen is de verkalking in leidingen wat zorgt voor verstopping. Kranen, waterarmaturen en andere kranen raak ook vaak verstopt vanwege hoog calciumgehalte in het stromende water. Indien onbehandeld gebruikt, kan dit water mogelijk uw gehele sanitair systeem verstoppen.

Een ander probleem is dat hard water een sterke, aardachtige geur of een roestig uiterlijk heeft, waardoor het moeilijk is voor mensen om het te gebruiken als drinkwater. Het gebruik van hard water beïnvloedt ook huishoudelijk werk omdat wasmiddelen en zeep niet gemakkelijk oplossen in hard water en mensen uiteindelijk gemiddeld meer wasmiddel moeten gebruiken zonder te beseffen dat het probleem bij de waterbron ligt.

Het proces van ontkalking kan ook ontkalken of ontharden worden genoemd, beide verwijzen naar de verwijdering van vaste mineralen uit water.

Ontkalker met zout

Ontkalker met zout

Het gebruik van zout speelt een belangrijke rol bij het ontkalken. Zout wordt gebruikt in een pekel waterreservoir, waarbij de ontharding vergemakkelijkt wordt.

Een ionenwisselaar wordt gebruikt om calcium (Ca2+) te vervangen door natrium. De harde mineralen worden dan weggespoeld.

Voordelen van het gebruik van een zout ontkalker

Zout ontkalkers zijn duurzame apparaten en bieden een eenvoudige en handige manier om calcium uit het water te halen.

Het zorgt ervoor dat uw huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, waterkoelers en vaatwassers langer meegaan.

Uw sanitair zal niet verstopt raken en de kranen in uw keuken en badkamer zullen kalkvrij zijn.

Het gebruik van zacht water om te baden is beter omdat het minder schadelijk is voor uw haar en huid.

Waterontharding met een waterontharder is een levendige en groeiende industrie voor bedrijven die water of andere dranken leveren en zacht, drinkbaar water willen gebruiken.

Industrieën die ketels gebruiken om water op te warmen profiteren erg veel van waterontharding oplossingen omdat de ophoping van calcium residu tijdens verwarming kan worden vermeden.

Het gebruik van zacht water bespaart energie, omdat de kalk van hard water warmteoverdracht voorkomt en meer brandstof nodig is voor het verwarmen van het water.

Een zout ontkalker voegt geen zout toe aan het water, dus het is nog drinkbaar en heeft nog steeds noodzakelijke mineralen. Het doel van het gebruik van zout in dit proces is slechts om calcium te scheiden van het water. Hoewel, het natriumgehalte van het water hierdoor kan toenemen.

Aqua Service

Aqua Service biedt eenvoudig te installeren en betaalbare zout ontkalking apparaten die het proces van waterontharding in woningen en industrieën kunnen versnellen.

Comments are closed.