Waterverzachter Werking

Hoe Werkt een Waterverzachter?

De uitvinding van waterverzachters heeft mensen geholpen met de problemen die zij tegen komen bij het gebruik van hardwater.

Vandaag de dag zijn waterverzachters een vereiste en is er een einde gekomen aan de discussie over hard- en zacht water.

Nu diverse bedrijven waterverzachters produceren, zijn de prijzen van waterverzachters zeer competitief.

Aqua Service is een gerenommeerd merk op deze markt en levert een grote verscheidenheid aan waterontharders.

Waterontharder prijzen

Waterontharder werkgin : prijzen van waterverzachters

 

Voor huishoudelijk gebruik ligt de prijs van deze waterverzachters tussen de 1.300 en 1.800 euro, afhankelijk van verbruik, extra’s en andere externe factoren.

Echter voor commercieel gebruik (restaurants, cafés, kantoorgebouwen, enz. ) worden prijzen voor waterverzachters unaniem overeengekomen door het bedrijf en de klant.

Onderdelen van een Waterverzachter

Een normale waterverzachter is samengesteld uit drie essentiële onderdelen:

waterontkalker kopen aan de beste prijs

waterontkalker kopen aan de beste prijs

Het Controleventiel

Deze staat beter bekend als de controle eenheid van een waterverzachter en reguleert de instroom van hardwater en de uitstroom van verwerkt zacht water uit het systeem.

Het bestaat ook uit een harsbed, waar het waterverzachtingsproces daadwerkelijk plaatsvindt.

Het Harsbed

Binnenin de harstank ligt het harsbed, welke een kraalachtig plat oppervlak heeft en gemaakt is van styreen en divinylbenzeen.

Deze kralen zijn verantwoordelijk voor de uitwisseling van mineralen uit hardwater, zoals calcium en magnesium voor mineralen die men in zacht water vindt, zoals natrium en kalium.

Het harsbed zorgt er voor dat de mineralen uit het hardwater op een veilige manier verwijderd worden uit het water en weg gespoeld worden uit het systeem, voordat de zacht water mineralen er door gemixt worden.

De Pekeltank

In de pekeltank bevindt zich een grote hoeveelheid zout, welke gebruikt wordt om de watercyclus te regenereren en mengt zout en hardwater om de hard water mineralen door natriumionen te vervangen.

Aangezien zout rijk is aan natrium, is het belangrijk het juiste soort zout te gebruiken voor het waterverzachtingsproces.

Hard water verzachten in 4 stappen – werking waterontharder

Hardwater stroomt de harstank in en op het pekelbed, waar magnetische kralen hardwatermineralen aantrekken en deze vervangen door natrium- en kaliumionen.

Wanneer de harskralen gevuld zijn met hard water mineralen, worden deze ionen herladen via een regeneratieproces. Het controleventiel is verantwoordelijk voor de regeneratie van hardwater in zacht water.

Terwijl het regeneratieproces wordt uitgevoerd, voegt de pekeltank zijn zoutmengsel aan het water toe.

Aangezien zout rijk is aan natrium, helpt het calcium en magnesium uit het water te verwijderen, door deze door natriumionen te vervangen.

Water wordt tijdens het hele proces voortdurend geregenereerd.

Tenslotte worden, als het water voldoende “genatrium-izeerd’ is, de calcium en magnesium deeltjes uit het verzachtingssysteem gespoeld.

Het water wat achterblijft in de verzachter is puur zacht water en wordt in de leidingen gepompt.

Denk er aan om, voordat u het water gebruikt, eerst tien minuten het water te laten doorlopen.

Dit om er zeker van te zijn, dat de overtollige natriumionen verwijderd zijn uit de watervoorraad.

De dynamiek achter de werking van een waterverzachter is vrij simpel.

U zou voldoende kennis van de werking moeten hebben om hem op regelmatige basis te kunnen onderhouden.

Aqua Service: werking waterverzachter.

info: werking waterontharder met zout | werking waterverzachter | waterontharder regenereren | waterontharder op basis van hars | hars waterontharder vervangen | waterontharder kiezen | principe waterontharder.

monoblok waterverzachter ontkalker

werking van waterverzachter toelichten

Comments are closed.