WATERVERZACHTER AQUA SERVICE

Waterverzachter: de kwaliteit van uw leidingwater

waterverzachter aqua service waterontharder waterontkalkerEen waterverzachter van Aqua Service is de beste keuze voor uw woning, appartement of bedrijf. Hier leert u waarom.
.
Het leidingwater in België is het kalkrijkste van heel Europa.
Het bevat vrij grote concentraties aan calcium en magnesium. Op zich zijn deze stoffen niet schadelijk voor de gezondheid, in de juiste dosering zijn ze zelfs gezond. Maar, een teveel aan kalk in het leidingwater heeft wel een nefaste invloed op de werking en de levensduur van talloze huishoudtoestellen en op uw dagelijks comfort. Kies daarom voor een waterverzachter van Aqua Service.
Wij helpen u graag verder met uw kalkproblemen en bieden een waterbehandeling gepast aan uw noden.
.
GEDAAN MET HARD WATER: Contacteer Aqua Service.
.
Ontvang gratis alle informatie over de Aqua Service waterverzachter.
.
Water met veel calcium en magnesium noemen we hard water en die hardheid wordt uitgedrukt in °F (Franse graden): zacht water gaat van 0 tot 15 °F, tussen 15 en 25 °F spreken we van hard water en alles boven de 25 °F kan als hard tot zeer hard bestempeld worden.
.
We staan er niet al te vaak bij stil, maar volgende cijfers stemmen wel tot nadenken. Een gezin van 4 personen verbruikt gemiddeld 150 à 200 kubieke meter water per jaar. Bij hard water stroomt daarbij jaarlijks 45 tot 60 kg kalk door de leidingen en de toestellen. Over een tijdsspanne van 20 jaar spreken we over ruim 1000 kg kalk!
.
Het teveel aan kalk in het leidingwater treft zowat 80% van alle Belgische huishoudens. Om te zien hoe het met de hardheid van het water gesteld is in uw gemeente, kunt u hier terecht.
.
De kans is dus vrij groot dat de waterhardheid ook in uw regio te hoog is. De plaatsing van een efficiënte en aangepaste waterverzachter is in de meeste gevallen de enige mogelijkheid om hieraan daadwerkelijk te verhelpen. Kies daarom voor een waterverzachter of ontharder van Aqua Service.
prijs waterverzachter aqua service

Prijs Waterverzachter : Aqua Service

Waterverzachter | Problemen door kalkrijk water

Waterverzachter Aqua Service Carl DuvillierKalkrijk water leidt onvermijdelijk tot de vorming van kalksteen. Deze kalksteen wordt als een harde, verstoppende laag afgezet op de wanden van de leidingen. Kalk tast bovendien ook vitale elementen in verwarmings- en huishoudtoestellen aan, met dure reparaties of vervanging tot gevolg. Los het op met een waterverzachter.
.
Centrale verwarmingsinstallaties en toestellen op water zoals wasmachines, vaatwassers, boilers, stoomstrijkijzers, koffiezetapparaten, luchtbevochtigers… verslijten vlugger door de kalk en komen op die manier vroegtijdig aan hun einde.
In het slechtste geval kunt u na 15 of 20 jaar voor een volledige vernieuwing van uw leidingen komen te staan.
.
Ook op kranen, wasbekkens, toiletten en douchewanden zet zich een hardnekkige kalksluier af, die enkel met dure producten en hard schrobben te verwijderen is. Bovendien leidt kalkaanslag bij boilers en huishoudtoestellen tot een sterk verminderde efficiëntie met als gevolg een aanzienlijke verhoging van het water- en energieverbruik.

Waterverzachter | Vermijd gezondheidsrisico’s

De watermaatschappijen in ons land waken bijzonder goed over de veiligheid van het drink- en leidingwater. Grote gezondheidsrisico’s op korte termijn zijn hier zeker niet aan de orde. Wel mogen we de langdurige blootstelling aan kalkrijk water niet zomaar als onschuldig van de hand doen.
Dagdagelijks douchen in hard water bijvoorbeeld is geen pretje voor wie last heeft van een droge of gevoelige huid of van specifieke huidproblemen zoals roodheid, irritatie, eczeem of psoriasis. We kunnen ons ook niet voorstellen dat hard water in deze gevallen bevorderlijk is voor een vlot genezingsproces. Kalk onttrekt bovendien vocht aan de huid, wat leidt tot een te droge huid en tot vroegtijdige rimpelvorming.
.
Ook voor ons haar is kalkrijk water geen zegen. Het kapsel verliest zo immers zijn veerkracht en levendig uitzicht. De haren worden breekbaar, broos of mat en ze verliezen hun natuurlijke glans. Naast de psychologische belasting van een slecht en ongezond ogend kapsel leidt dit ook tot aanzienlijke uitgaven op vlak van dure kappersbezoeken, behandelingen en verzorgingsproducten.
.
Nierstenen worden gevormd wanneer calcium in het lichaam zich gaat omvormen tot onoplosbare kristallen die niet meer met de urine kunnen afgevoerd worden. De ontwikkeling van nier- en galstenen is deels erfelijk bepaald en wordt deels beïnvloed door het voedingspatroon. Wie een erfelijke aanleg heeft voor nierstenen, past beter tijdig zijn voedingsgewoontes aan om een te grote inname van kalk te vermijden. Ook wordt aangeraden om veel te drinken, maar dit is een enigszins dubbelzinnig advies, want het veelvuldig drinken van hard leidingwater of sterk gemineraliseerd flessenwater verhoogt dan juist weer de opname van kalk.
.
In wetenschappelijke middens is men het er nog niet helemaal over eens of het langdurig drinken van kalkrijk leidingwater ook effectief leidt tot de ontwikkeling van gal- of nierstenen. Wie met zijn gezondheid begaan is, neemt echter op dit vlak beter geen onnodige risico’s. Het plaatsen van een efficiënte, aangepaste waterverzachter filtert alvast het teveel aan kalk uit het drinkwater.

Waterverzachter | de vele voordelen

De Aqua Service waterverzachters bieden een aantal onmiskenbare voordelen en zorgen voor aanzienlijke besparingen, waardoor de investering in een waterontharder zichzelf snel terugbetaalt.

We zetten ze even op een rijtje van onze waterverzachter:

Verbruik daalt met een waterverzachter

Centrale verwarmingsinstallaties en diverse toestellen op water zoals wasmachines, vaatwassers, boilers, stoomstrijkijzers, koffiezetapparaten, luchtbevochtigers… zijn gevoelig voor kalkafzetting in leidingen of op vitale onderdelen. Kalk in de leidingen betekent dat er minder water kan doorstromen, waardoor hun efficiëntie sterk vermindert of waardoor dure onderdelen kapotgaan. In elk geval zal een toestel dat door kalk aangetast is, meer energie moeten verbruiken om zijn rendement op peil te houden. Zacht water zorgt dus rechtstreeks voor minder energieverbruik en voor een langere levensduur van allerhande toestellen. Bovendien vermindert ook de noodzaak aan dure ontkalkingsproducten, speciale zouten of glansmiddelen voor de vaatwasser. Het verbruik van zepen en wasmiddelen kan makkelijk met de helft teruggedrongen worden.

Comfortabeler leven, dankzij een waterverzachter

Ook het comfort aspect mag niet onderschat worden bij de plaatsing van een waterverzachter. Minder kalk in het water zorgt er immers voor dat het wasgoed veel zachter aanvoelt en dat uw kledij en huishoudlinnen veel langer meegaan. De hardnekkige en vervelende witte kalkstrepen die stoomstrijkijzers op donkere was achter lieten, behoren ook meteen tot het verleden.

Gezondheid

Niemand betwist nog dat minder kalk in het leidingwater ook zijn effecten heeft op onze gezondheid en ons welzijn in het algemeen. Minder kalk zorgt bijvoorbeeld voor een gezonde en glanzende haren. Mensen met een gevoelige huid of met bepaalde andere specifieke huidproblemen zullen minder prikkeling en irritatie voelen onder de douche. En met het oog op de ontwikkeling van nier- of galstenen kan het zeker geen kwaad om de kalkopname door het lichaam binnen de perken te houden. Ook in de horeca, in voedingsverwerkende bedrijven, in labo’s en ziekenhuizen… is het van belang om steeds met zuiver water te werken, dat niet te veel kalk bevat.

Milieuvriendelijk

Wasmachines en vaatwassers die werken op kalkvrij water hebben een beter rendement, waardoor rechtstreeks het verbruik van schadelijke detergenten vermindert. Dit heeft een aanzienlijke, positieve invloed op ons milieu.

Types van waterverzachters

waterverzachter aqua service professioneel industriele waterverzachtersWaterverzachters zijn verkrijgbaar in diverse types, groottes en capaciteiten, zowel voor huishoudelijk als voor professioneel en industrieel gebruik. Naast de traditionele waterverzachters bestaan er ook tal van aanverwante toestellen om de waterkwaliteit te verbeteren door filtering, ontijzering, demineralisatie…
.
Huishoudelijke waterverzachters bestaan in monobloc versie, waarbij de harstank én de zoutbak in één en dezelfde behuizing zitten. Daarnaast zijn er de grotere duoblock versies met dubbele behuizing. Waterverbruik en beschikbare ruimte zullen hierbij de uiteindelijke keuze bepalen.
.
Ook industriële toestellen bestaan in twee varianten: een simplex of een duplex uitvoering. De duplex uitvoering bevat twee harsflessen tegenover één voor de simplex. Industriële waterontharders zijn meestal een combinatie van standaard onderdelen en maatwerk, volgens de specifieke omgeving en de gestelde vereisten.
.
Om te bepalen welke waterverzachter voor uw situatie aangewezen is, neemt u best contact op met Aqua Service: een vakman-installateur die graag met u alle mogelijkheden doorneemt.

Waterverzachter: werking

Waterverzachter werkingDe meeste en meest performante waterverzachters voor huishoudelijk gebruik werken volgens het principe van de ionenuitwisseling of via omgekeerde osmose. U zal ookwaterverzachters aantreffen op de markt op basis van elektromagnetisme, maar hun werking en efficiëntie worden nog dagelijks in vraag gesteld, ook vanuit wetenschappelijke hoek.

Werking van een waterverzachter

Ionenuitwisseling

Bij deze waterverzachter wordt het water door de normale leidingdruk door een recipiënt geleid dat gevuld is met speciale harskorrels. Deze harskorrels halen de calcium- en magnesiumionen uit het water en vervangen deze door natriumionen. Na verloop van tijd zijn de harskorrels verzadigd door de calcium- en magnesiumionen en vermindert hun werking. Een spoeling met speciale zouten op gezette tijdstippen zorgt dan voor een perfecte regeneratie van de harskorrels. Bij de meeste moderne toestellen kan het regeneratietijdstip via een tijd- of volumegestuurd mechanisme ingesteld worden en gebeurt de regeneratie automatisch.
.
Waterverzachters met ionenuitwisseling halen effectief de kalk uit het water, waardoor zich geen kalkafzettingen kunnen voordoen en waardoor het water zacht wordt. Enkel waterverzachters uit deze categorie staan borg voor alle eerder vermelde voordelen.

Omgekeerde osmose

Bij waterverzachters op basis van ‘omgekeerde osmose’ wordt het water onder druk door een halfdoorlatend membraan geperst. Dit membraan is in feite een filter met microscopisch kleine gaatjes die onzuiverheden en kalk uit het water filtert. Omgekeerde osmose leent zich meer voor industriële toepassingen, met capaciteiten van 200 tot 1700 liter per uur.

Elektromagnetisme

Elektromagnetische waterverzachters claimen dat ze een elektromagnetisch veld creëren waardoor de kalk zich minder of niet zou kunnen afzetten in leidingen en toestellen, maar ze halen wel de kalk niet uit het water. Aangezien de kalk in het water blijft, wordt het water ook niet zacht en verdienen deze toestellen eigenlijk de naam ‘waterverzachter’ niet. Leidingwater dat op deze manier werd ‘behandeld’, is onder de douche niet vriendelijk voor huid en haar, maakt de was niet zachter en de vaat niet glanzender. Elektromagnetische ‘waterverzachters’ zetten nog altijd kalk af op douchedeuren en het strijkijzer laat nog steeds kalkstrepen na op de donkere was. Het leidingwater wordt er ook niet zuiverder en gezonder door.
.
Elektromagnetische ‘waterverzachters’ worden meestal vlak achter de hoofdkraan geïnstalleerd, waardoor hun effect op toestellen die verderop geplaatst zijn, in vraag gesteld kan worden. Bovendien worden de kracht en de uitgestrektheid van een elektromagnetisch veld logischerwijze beïnvloed door het materiaal van de leidingen. Dit zal dus bij galva, koper of PVC telkens voor andere resultaten zorgen.
.
Elektromagnetisme is een wetenschappelijk fenomeen dat echter reeds kort na zijn ontdekking door dubieuze ‘genezers’ een helende werking werd toegedicht voor tal van kwalen. Meestal ongegrond waardoor elektromagnetisme tot op vandaag omgeven blijft door een aura van ‘kwakzalverij’.
.
Er zijn voorbeelden van zware industriële toepassingen met een heel sterk elektromagnetisch veld, waarbij het procédé blijkbaar wel zou werken. Bij kleinschalige, huishoudelijke toepassingen wordt nog dagelijks de efficiëntie van deze techniek in vraag gesteld. Ook gerenommeerde onderzoekscentra laten zich heden ten dage nog steeds sceptisch uit over de mogelijke invloed van elektromagnetisme op het leidingwater.

Waar moet een waterverzachter geplaatst worden?

waterverzachter aqua service systemsEen waterverzachter kan zowat overal achter de hoofdkraan geplaatst worden, afhankelijk van de benodigde ruimte en de beschikbaarheid van een afvoer en een stroomvoorziening. Voor de plaatsing hoeven er in principe geen structurele werken uitgevoerd worden, er moet dus niet gekapt of gebroken worden. Waterverzachters vinden vaak een plaats in een inmaakkast in de was- en strijkruimte, in een berging, onder een trap, in de garage, in de keuken onder de gootsteen of spoelbak…
.
Plaatsing van een waterverzachter? Contacteer Aqua Service
.
Ook hier kan de vakman-installateur raad geven omtrent de beste plaatsing van uw waterontkalker.

Waterverzachter: verbruik

verbruik waterverzachterHet verbruik van een waterverzachter situeert zich op 3 vlakken: water, stroom en zout. Een aantal waterverzachters heeft helemaal geen stroom nodig: zowel de doorstroming van het water als de regeneratie maken gebruik van de hydraulische druk op de waterleiding. Meer geavanceerde toestellen beschikken over een elektronische timer, die tijds- of volumegestuurd is. Bij deze toestellen zal het stroomverbruik minimaal zijn, omdat de stroom enkel nodig is voor de werking van de timer en op het moment van de spoeling en de regeneratie van de harsen. Ook het waterverbruik is heel beperkt en enkel nodig voor het spoelen van de harsen. De oververzadiging aan calciumionen in het hars wordt uitgespoeld en afgevoerd naar de riolering zodat het hars zijn ionen-uitwisseling kan hernemen. Wat water- en zoutverbruik concreet betreft, halen we het voorbeeld aan van een gemiddeld huishouden. We gaan ervan uit dat ze, volgens de hardheid van hun water, ongeveer om de 500 liter moeten spoelen. Gaan we uit van een waterverbruik van 100.000 liter per jaar, dan betekent dit 200 spoelingen per jaar. Er is ongeveer 300 gram zout per spoeling nodig, wat het totale zoutverbruik per jaar brengt op ongeveer 60 kilo. Voor elke spoeling is plusminus 18 liter water nodig, of zowat 3.6 kubiek per jaar.
.
Al bij al zijn de verbruiks- en werkingskosten van een waterverzachter vrij beperkt in verhouding tot de aanzienlijke besparingen die met het toestel kunnen gerealiseerd worden.
waterverzachter online kopen

Waterverzachter onderhoud

Zoals om het even welk toestel of installatie in de woning, heeft ook een waterverzachter af en toe nood aan een onderhoudsbeurt of een check-up. Op die manier kunnen een vlotte werking van het toestel en een lange levensduur gegarandeerd worden. Aard en frequentie van de onderhoudsinterventies kunnen van merk tot merk en van toestel tot toestel verschillen. Sommige installateurs kunnen u, op het moment van de aankoop of de plaatsing, één of andere vorm van onderhoudscontract voorstellen.
.
EEN ONDERHOUD OF ZOUT NODIG voor uw waterverzachter? Contacteer Aqua Service.
Uw vakman-installateur kan u hier verder concreet over informeren. Voor meer info, contacteer uw waterbehandeling specialist: Aqua Service Systems.
ontkalken van hard water

ontkalken van hard water

Aqua Service: fabrikant van waterverzachters

Aqua Service Systems is zonder twijfel één van de meest prominente fabrikanten van waterverzachters en ontijzeraars in de Benelux en Frankrijk. Aqua Service Systems werd opgericht in 1970 en staat sindsdien synoniem voor zacht, zuiver, gezond en kalkvrij leidingwater. In de particuliere markt groeiden we uit tot de onbetwiste nummer één.

Aqua-Service: eigen service- en plaatsingsnetwerk

Aqua Service Waterverzachter WagenparkWie een waterverzachter koopt bij Aqua Service Systems, koopt rechtstreeks bij de fabrikant. Precies omdat we zonder tussenpersonen werken, kunnen we zo snel op uw vragen inspelen en zo voordelig een nieuwe waterontharder plaatsen of een bestaande waterverzachter onderhouden. Met ons eigen service- en plaatsingsnetwerk bestrijken we probleemloos het hele land. Reeds verschillende jaren lang helpen we bedrijven en particulieren snel en definitief af van ijzerhoudend, hard of kalkrijk water.

Gedreven professionals bij Aqua-Service

Aqua Service Systems beschikt over een performante ploeg van geëngageerde medewerkers. Het zijn stuk voor stuk gedreven professionals die door en door vertrouwd zijn met de Aqua Service Systems waterverzachters, hun specifieke mogelijkheden en hun werking. Dagelijks doorkruisen ze het land tot in de verste uithoeken, voor een nieuwe installatie van een waterverzachter, ontijzeraar, drinkwatersysteem, waterkoeler op waterleiding, … of voor een tussentijds onderhoud. Via regelmatige bijscholingen blijven ze steeds perfect op de hoogte van de nieuwste evoluties en technieken in waterverzachters en drinkwatersystemen.

Nieuwe medewerkers

Om zijn leidersplaats in de waterbehandelingssector extra te verstevigen, is Aqua Service Systems continu op zoek naar nieuwe medewerkers zowel op vlak van verkoop als van technische ondersteuning. Laat zeker niet na om spontaan bij ons te solliciteren. Na een grondige interne opleiding kunt u dan aan de slag om onze waterverzachters te verkopen, te plaatsen of te herstellen.

Ruime stock aan waterverzachters

Aqua Service Systems beschikt over een ruime stock aan toestellen en producten voor particulier of voor industrieel gebruik. Onze oplossingen zijn gericht op het ontkalken, ontharden, ontijzeren of filteren van uw water. Daarbij kunnen we zowel leidingwater als regen- en putwater behandelen. Het Aqua service Systems gamma omvat waterverzachters, ontkalkers, omgekeerde osmosetoestellen, mangaanfilters en ontijzeraars, demineralisatietoestellen, zandfilters, nitraatfilters, doseertoestellen, zouten en allerhande toebehoren. Contacteer AquaService voor de oplossing die best bij uw specifieke situatie past.

Waterverzachter modellen

aqua service waterverzachterAqua Service biedt twee types van waterontharders aan voor particulier gebruik: de monobloc en de duobloc waterontharder. Beide systemen zijn uiterst compact gehouden, zodat ze makkelijk uit het zicht kunnen gemonteerd worden onder de gootsteen, in een kast of in de bergruimte.
.
Bij de Monobloc waterverzachters zitten de composietfles en de bak voor het regenereerzout in één enkele behuizing. Deze toestellen zijn uitgerust met een centrale klep, een bypass en een pekelinjector. De centrale, instelbare klep stuurt de cycli voor en tijdens de regeneratie.Het water stroomt van boven naar beneden, het bezouten van de harsen gebeurt van onder naar boven. De Bypass vermengt behandeld met onbehandeld water en kan het onthardingsproces omzeilen bij een groot verbruik van water dat niet onthard hoeft te zijn. De pekelinjector zorgt voor de atomatische zoutaanpassing volgens het gewenste waterdebiet.
ontkalken gamma aqua service
.
Bij Duoblock waterontharders van Aqua Service Systems staan de composietfles en de zoutbak los van elkaar. Verder zijn ze, net als de Monoblock toestellen, uitgerust met een centrale klep, een bypass en een pekelinjector. En kunnen ze zowel volume- als tijdsgestuurd worden.
.
Contacteer Aqua-Service om te weten welke specifieke waterontharder aangepast is aan de kwaliteit van uw leidingwater, aan uw woning, uw gezinssamenstelling en uw gemiddeld waterverbruik

Industriële Waterbehandeling

Ook voor commerciële en industriële toepassingen beschikt Aqua Service Systems over de juiste oplossing voor het ontharden en het ontijzeren van uw water. We vertrekken hierbij van een analyse van uw water en een nauwkeurige beschrijving van de gewenste toepassing en het benodigde waterdebiet. Vaak worden diverse toestellen aan elkaar gekoppeld, bijvoorbeeld een ontharder, een ontijzeraar en een omgekeerde osmose installatie. Een voorbehandeling met ontharders, fijnfilters en actieve koolfilters verhoogt nog de efficiëntie van de omgekeerde osmose behandeling.
.
Omgekeerde osmose installaties van Aqua Service Systems leveren zuiver water van hoge kwaliteit, waardoor ze vaak toegepast worden in de horeca, in ziekenhuizen, in labo’s en in middelgrote productiebedrijven. Ze worden door Aqua Service Systems zelf ontworpen, gebouwd, geplaatst en onderhouden en vertegenwoordigen het meest kwalitatieve en duurzame wat er op de markt verkrijgbaar is. Contacteer AquaService voor een voorbereidende studie en een maatwerkoplossing volledig aangepast aan de aard van bedrijfsactiviteit.

Aqua Service Waterverzachter: Een compacte oplossing voor hard water

Ontkalken met een waterverzachter van Aqua Service Systems

Te veel last van kalk in uw water dan is er slechts één oplossing: het plaatsen van een waterverzachter bij Aqua Service Systems. De voordelen die wij bieden aan onze klanten:

  • Gedaan met kalkaanslag
  • Neemt weinig plaats in
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Eenvoudig in gebruik

Welke kleine waterverzachter kiezen?

In de kleine waterverzachters onderscheiden we grosso modo 3 types:
  • Filterpatronenhouders die vlak achter de hoofdkraan geplaatst worden of vlak voor een te beschermen toestel.
  • Waterverzachters op basis van elektromagnetisme.
  • De ‘echte’ kleine waterverzachters die werken volgens het principe van de ionenuitwisseling.

De Aqua Service Systems oplossing

Om geen enkel risico te lopen, naar werking noch naar investering toe, kiest u dus best voor toestellen en technieken die zich reeds vele jaren bewezen hebben. Hoed u dus voor aanbieders van mirakeloplossingen, want wat te mooi is om waar te zijn, is het ook meestal niet. Met de kleine waterverzachters van Aqua Service Systems, op basis van ionenuitwisseling, geniet u van de volle zekerheid die deze beproefde methode u te bieden heeft. Aqua Service Systems heeft bij de ontwikkeling van deze toestellen alle kennis en knowhow gestopt die in de loop der jaren werd opgebouwd met industriële en grotere huishoudelijke waterverzachters.

Hard Water?

Hard en kalkrijk water

Ontkalken Van Water Waterontkalker AntikalkHet valt niet te ontkennen dat het Belgisch leidingwater het hardste en kalkrijkste is van heel Europa. Een kalkprobleem dat zich op het grootste deel van ons grondgebied voordoet. Slechts enkele regio’s ontsnappen er aan en kunnen acceptabele kalkwaardes in het leidingwater voorleggen. Concreet betekent dit dat nagenoeg 80% van alle Belgische huishoudens dagelijks af te rekenen krijgt met kalkrijk leidingwater.
.
Wie de levensduur van zijn leidingen en toestellen op water drastisch wil verlengen en dure, vroegtijdige reparaties of vervangingen wenst uit te sluiten, kan niet anders dan concluderen dat een waterverzachter onmisbaar is. Idem voor wie met zijn gezondheid is begaan. Hard water is immers irriterend voor de huid tijdens het douchen. Dit kan tot problemen leiden bij mensen met een gevoelige huid of met een andere specifieke huidaandoening. Hard water haalt ook alle glans en levendigheid uit uw kapsel. En op de lange termijn is het drinken van zeer kalkrijk water ook niet aan te raden voor wie een aanleg heeft voor gal- of nierstenen. Wie een teveel aan kalk uit zijn woning en uit zijn leven wil bannen heeft slechts één oplossing: het plaatsen van een waterverzachter. Aqua Service Systems is hier uw uitgelezen partner. Na jaren van succes met krachtige industriële waterverzachters en performante ontkalkers voor particulier gebruik, heeft Aqua Service Systems een reeks kleine waterverzachters ontwikkeld die perfect passen in de huidige evolutie naar compacter bouwen en wonen.

Hard Water? Eenvoudig opgelost met onze waterverzachters

Compacter bouwen en wonen

aqua service waterverzachter compact

Aqua Service waterverzachter: compact

Compacter bouwen en wonen is een onomkeerbare trend in de huidige maatschappij. Compacte, bijna kubusvormige woningen hebben een vorm en een buitenoppervlakte die warmteverliezen zoveel mogelijk beperkt. De keuze voor een compacte woning, optimaal geörienteerd, perfect geïsoleerd en voorzien van nieuwe, groene technologieën (zonnecellen, groendaken, warmtepompen, ventilatie…) leidt resoluut tot een sterk verminderd energieverbruik zonder verlies aan comfort. Bovendien is compact bouwen goed voor het milieu omdat we op die manier onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. Een compacte woning tenslotte is ook vriendelijk voor het bouwbudget: er is minder dure bouwgrond voor nodig en de constructie zonder veel franjes en dure fantasietjes valt automatisch goedkoper uit. De compacte trend is niet enkel merkbaar in de individuele woningbouw, ook bij appartementen wordt veel aandacht besteed aan ruimte-optimalisatie. Het feit dat we steeds intelligenter moeten omspringen met ruimte, heeft ook de fabrikanten van huishoudtoestellen aangezet om compactere versies van hun producten op de markt te brengen: kleinere ovens en microgolfovens, kleinere wasmachines, compacte koelkasten… en dus ook kleinere waterverzachters.

Kleine waterverzachter voor een compacte woning

Aqua Service Systems volgt reeds enkele jaren nauwgezet de ‘compacte’ trend en ontwikkelde speciaal hiervoor enkele kleine waterverzachters die een hoog rendement verzekeren in een beperkte behuizing. Dankzij die kleine waterverzachters kunnen bewoners van kleinere huizen of appartementen nu ook genieten van zacht en kalkvrij water, zonder al te veel kostbare ruimte te moeten opofferen voor de plaatsing van het toestel. Kleine waterverzachters vinden makkelijk een plaatsje in de garage of in een hoekje van een kast in de wasruimte bijvoorbeeld of in de buurt van de hoofdkraan. We kunnen kleine waterverzachters meestal ook probleemloos kwijt in de keuken, onder de gootssteen bijvoorbeeld, zolang er maar een stopcontact en een waterafvoer in de buurt zijn.

Waterverzachter: Zacht water in uw woning

Waterverzachters Aqua-Service - expert in waterbehandeling van hard kalk waterAqua Service Systems waterverzachters halen het teveel aan kalk uit uw leidingwater. In het grootste gedeelte van ons land bevat het leidingwater immers vrij veel tot zeer veel kalk. Dit tast de leidingen in uw woning aan en zorgt voor vroegtijdige slijtage aan of breuk van: douchekoppen, boilers, stoomstrijkijzers, koffiezetapparaten, vaatwassers, wasmachines…
.
De levensduur van al deze toestellen kan gevoelig verhoogd worden, waardoor u op termijn flinke sommen geld uitspaart. En ook het doembeeld van kapotte leidingen, muren en vloeren die moeten opengebroken worden… verdwijnt dankzij de waterverzachters van Aqua Service Systems. Naast de materiële schade is er ook de schade die aan uw gezondheid wordt toegebracht door hard water. Hard water kan immers leiden tot droge, geïrriteerde huid en doffe haren. Aqua Service Systems verzacht uw leidingwater en maakt dat uw huid en kapsel er weer stralend uit gaan zien. Ook personen met een gevoelige huid of met psoriasis kunnen weer volop douchen zonder nadelige gevolgen. Maar zacht water heeft nog meer voordelen. Zo kunt u het gebruik van zepen en wasmiddelen met de helft verminderen, voelt uw was veel zachter en comfortabeler aan en blijven kranen, wasbekkens en douchewanden vrij van kalksluier.
.
Contacteer Aqua Service voor gratis advies omtrent de aangewezen waterverzachter voor uw woning of appartement.

Kalkvrij water op de werkvloer

waterverzachter aqua service professioneel industrieel modelIn veel bedrijven en instellingen is het van belang om over grote hoeveelheden water te kunnen beschikken dat vrij is van ijzer, zand en andere verontreinigingen en waarvan de hardheid binnen aanvaardbare perken valt. Om deze redenen heeft Aqua Service Systems een aantal industriële waterverzachters en filtersystemen met groot debiet ontwikkeld (220 tot 1700 liter per uur). Deze werken zowel op leiding- als op grond- en regenwater.
.
Industriële Aqua Service Systems waterverzachters worden onder andere gebruikt in zeer veeleisende omgevingen zoals ziekenhuizen, horecabedrijven en laboratoria, waar een zuivere en constante waterkwaliteit van groot belang is. Daarnaast plaatst Aqua Service Systems ook voor toestellen in specifieke productiebedrijven.
.
Naast de voordelen op vlak van zuiver water, geniet u dankzij Aqua Service Systems ook van alle andere positieve gevolgen van zacht water: kranen, lavabo’s en toiletten in uw bedrijf blijven vrij van kalkaanslag en gaan veel langer mee. ook wanneer uw werknemers frequent de handen moeten wassen, heeft hun huid baat bij zachter water en kunnen ze het zeepverbruik met de helft reduceren.
.
Bel Aqua-Service voor een specifieke oplossing die aan uw sector en uw bedrijf voldoet.

Hard leidingwater en uw gezondheid: koop een waterverzachter

Waterverzachter Prijs bij Aqua Service

De watermaatschappijen leveren goed werk om de samenstelling van ons leidingwater binnen de wettelijke normen te houden. Maar wat wettelijk is, is daarom niet speciaal aan te raden of extra gezond. Op korte termijn is er geen enkele aanwijzing dat ons leidingwater slecht of ongezond zou zijn. Maar het is de lange termijn die ons zorgen baart. We mogen daarbij zeker niet uit het oog verliezen dat Belgisch leidingwater tot het hardste en dus meest kalkrijke van Europa behoort..

We weten allemaal hoe onze toestellen en leidingen er kunnen uitzien nadat er 20 jaar lang hard en kalkrijk water heeft doorgestroomd. Maar hoe zal ons lichaam reageren na 20 jaar blootstelling aan kalk? En het hoeven niet altijd grote gezondheidsproblemen te zijn, ook kleinere kwaaltjes en ongemakken kunnen voldoende reden zijn om te kiezen voor een beperking van de kalkinname en voor de plaatsing van een waterverzachter. Aqua Service Systems ging voor u even na waar in ons lichaam een teveel aan kalk voor eventuele problemen kan zorgen.

Inwendige organen

Stoffen of elementen waarvan we er teveel hebben in ons lichaam moeten afgebroken, geneutraliseerd of afgevoerd worden. Met een overschot aan kalk is dit net eender. Nu is het zo dat onze nieren een belangrijke rol spelen in de kalkhuishouding van het lichaam. Ze filteren en zuiveren het bloed en zorgen voor de afvoer van calcium en urinezuur via de urinewegen.

Hoewel er nog geen rechtstreeks verband is aangetoond tussen hard, kalkrijk water en het optreden van nierstenen, is op dit vlak toch enige voorzichtigheid geboden. Het zou immers kunnen dat een teveel aan kalk in ons lichaam op langere termijn de nierfunctie onnodig gaat belasten. Een te hoog niveau van calcium in onze stofwisseling kan daarbij leiden tot een overproductie aan calciumoxalaat of calciumfosfaat kristallen, die nieren en urinewegen nodeloos onder druk zet. En het is juist dat calciumoxalaat dat we in de meeste nierstenen aantreffen. Aqua Service Systems laat de conclusie aan uw oordeel over, maar we durven toch stellen dat niemand er baat bij heeft om bewust het gevaar op te zoeken. De oude wijsheid ‘overdaad schaadt’ zou op termijn ook wel eens op kalk van toepassing kunnen zijn.

Botten en gewrichten

Ons lichaam heeft kalk nodig, zoveel is zeker. Kalk is van belang bij de vorming van een sterk en gezond beendergestel. Een tekort aan kalk kan leiden tot botontkalking (osteoporose) waarbij de beenderen langzaamaan broos worden en dus vatbaar voor allerhande breuken. Een teveel aan kalk echter kan ook in verband gebracht worden met bepaalde ziektebeelden. We denken daarbij vooral aan de lichtere vorm van jicht, beter bekend als pseudojicht (chondrocalcinosis). Lichter maar daarom niet minder pijnlijk of vervelend.

Kenmerkend voor pseudojicht is dat er kalkkristallen afgezet worden in de gewrichten die daardoor gaan ontsteken, wat de bewegingen pijnlijk en moeilijk maakt. De oorzaken van de aandoening zijn niet altijd even duidelijk. Hypercalciurie of een hoog kalkgehalte van de urine wordt er mee in verband gebracht. Een ander ziektebeeld dat met kalk te maken heeft, is calcinose. Dit is een kalkafzetting in het bindweefsel die zich over het gehele lichaam kan voordoen.

In al deze gevallen blijkt kalk de grote boosdoener. Of we deze kwalen nu direct kunnen linken aan een langdurig verhoogde kalkinname, bijvoorbeeld via het leidingwater, blijft de vraag. Tot we definitief uitstluitsel krijgen over de precieze oorzaken van pseudojicht of calcinose kan het zeker geen kwaad om onnodige risico’s te vermijden en te hoge dosissen kalk in het leidingwater teniet te doen met behulp van een waterverzachter.

De wetenschappelijke discussie omtrent een mogelijke invloed van langdurig kalkrijk water drinken op bovenvermelde ziektebeelden is nog lang niet ten einde. Het kan echter zeker geen kwaad om hier de oude wijsheid ‘beter voorkomen dan genezen’ ter harte te nemen.

Huid en haar

De negatieve invloeden van kalk in het leidingwater zijn sneller en duidelijker waar te nemen aan de buitenzijde van ons lichaam. Teveel kalk is nefast voor onze huid en ons hoofdhaar, daar twijfelt niemand nog aan.

Broze, droge, doffe haren die makkelijk breken en moeilijk in vorm te brengen zijn, we hebben het allemaal al eens meegemaakt. Het gebruik van dure lotions, balsems en andere behandelingen van het hoofdhaar kan in bepaalde gevallen de symptomen wel maskeren, maar de oorzaak wordt daarmee niet weggenomen. De grote boosdoener hier is ontegensprekelijk hard en kalkrijk water. Wanneer deze oorzaak wordt weggenomen, treedt vrijwel onmiddellijk verbetering op.

Ook onze huid reageert slecht op kalkrijk water. Dit uit zich in roodheid, irritatie en droge huid. Het is afdoende bewezen dat mensen met eczeem, psoriasis of een andere huidaandoening er baat bij hebben om zich te wassen met zachter water. De symptomen zoals huidblaasjes of een schilferende huid verminderen er door. Hard water schuimt ook moeilijker, waardoor we de neiging hebben om steeds meer shampoo, zeep of douchegel te gaan gebruiken, en dat is op zich ook al niet bevorderlijk voor een gladde, gezonde huid. Kalk is hier niet de enige boosdoener, de hoge concentratie aan zouten in hard water speelt nog een belangrijker rol.

Omtrent de invloed van de waterhardheid bij eczeem zijn reeds enkele wetenschappelijke studies verricht of opgestart, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Eén van de vaststellingen bij deze onderzoeken was dat in streken met zachter en minder kalkrijk water proportioneel minder gevallen van eczeem voorkwamen. Ook kon bij een aantal proefpersonen een duidelijke vermindering van het eczeem vastgesteld worden wanneer ze overschakelden op zachter water. Het is nog wachten op verder concluderend onderzoek naar de exacte relatie tussen hard water en het voorkomen van eczeem maar het is zeker niet voorbarig om te stellen dat het plaatsen van een goede waterverzachter van een goed merk, zoals Aqua Service, een gunstige invloed kan hebben.

Kies voor de Aqua Service Waterverzachter

Afsluitend kunnen we stellen dat wie op vlak van gezondheid geen risico wil lopen, zeker gebaat kan zijn bij het plaatsen van een waterverzachter. Best doe je daarvoor beroep op een specialist met bewezen ervaring zoals Aqua Service Systems. Aqua Service Systems werkt enkel met waterverzachters en technieken die zich reeds vele jaren bewezen hebben.

Alle medewerkers van Aqua Service Systems zijn bijzonder vakbekwame en gemotiveerde mensen. Zij kennen alle waterverzachters, hun werking en hun mogelijkheden door en door. Dagelijks zijn ze voor u in de weer, tot in de verste uithoeken van ons land. Of het nu gaat om het plaatsen van een nieuwe waterverzachter of om een tussentijds onderhoud, altijd wordt u binnen de kortst mogelijke tijd op een professionele manier geholpen.

Comments are closed.