WATER VERZACHTEN: AQUA SERVICE WATERVERZACHTER


Water verzachten: Overzicht van Waterverzachters

Waterverzachting houdt in dat de calcium en magnesium deeltjes uit het drinkwater worden gehaald. Het zet hard water om in zacht water; hard water bevat calcium en magnesium en laat over tijd een residu achter op huishoudelijke apparaten en kranen.

Dit residu staat bekend als kalkaanslag. Hoeveel de consumptie van deze mineralen niet schadelijk is, kunnen ze wel problemen veroorzaken in huizen of op commerciële plekken. Naarmate de tijd verstrijkt, raken leidingen erdoor verstopt en komt het vast te zitten in kranen. Door hard water raken zeep en wasmiddelen minder goed opgelost, waardoor uw was- en afwasmachine veel harder moeten werken en meer energie gebruiken.

Zacht Water verzachten

Zacht Water verzachten

Daarnaast tast het de waterverwarming aan; calcium hoopt zich op aan de bodem van het waterverwarmingssysteem, waardoor het opwarmen langer duurt. Er zijn een aantal soorten waterverzachting systemen verkrijgbaar.

Verschillende waterverzachter types

Het gebruikt hars om calcium en magnesium uit het water te onttrekken en te vervangen door natrium en kalium ionen. Het resultaat is zacht water wat veilig gebruikt kan worden om schoon te maken en te wassen, maar wat niet voor consumptie en tuinieren geschikt is vanwege de aanwezige zouten. Bij dit systeem moet iedere keer zout toegevoegd worden na gebruik. Het moet vaak schoongemaakt en onderhouden worden. Er zijn 3 types waterverzachters die zout gebruiken:

Tijd Gebaseerd waterverzachters

Hervullen gebeurt op vooraf bepaalde momenten met eenzelfde hoeveelheid zout. In de meeste gevallen wordt er iedere 7 dagen gevuld met 8 pond zout, ongeacht de hoeveelheid water die u gebruik.

Meter Gebaseerde waterverzachters

Dit systeem meet het waterverbruik en gebruikt zo efficiënter het toegevoegde zout. U moet van te voren de hardheid van het water, het aantal mensen in huis en hoeveel korrels waterverzachter u gebruikt instellen. Het werkt dan automatisch naarmate u meer of minder water verbruikt.

Waterverzachter met meter

Waterverzachter met meter

Handmatige waterverzachters

Bij dit systeem vult u bij wanneer u dat wilt. U zult zelf moeten bepalen wanneer en hoe lang uw systeem goed blijft functioneren.

Waterverzachters die geen zout gebruiken

Dit systeem herstructureert de samenstelling van de atomen en verbindt deze op zo’n manier dat ze niet blijven plakken aan wat voor oppervlakte dan ook. Het gaat de afzetting van kalkaanslag tegen.

Magnetische Waterverzachters

Deze verzachters gebruiken magneten en carbonaatzouten om hard water in kleine delen uiteen te slaan; dit gaat kalkaanslag tegen. Een voordeel is dat het een goedkope oplossing is, maar het water blijft wel maar 48 uur zacht, waarna het weer hard wordt.

Waterverzachters die Omgekeerde Osmose gebruiken

Door een semi-doorlaatbaar membraan te gebruiken, worden zouten, metalen en andere onzuiverheden uit het water gehaald. Onder druk wordt stromend water omgekeerd om de ongewenste inhoud te filteren, die later dan weer weggespoeld wordt. Het filterproces is erg goed maar het nadeel is dat het ook alle essentiële mineralen uit het water spoelt waardoor het ongeschikt is voor consumptie. Dit systeem is stukken duurder dan de andere waterverzachters.

In essentie gebruiken verschillende waterverzachters verschillende manieren om calcium en magnesium uit het water te halen. Het type waterverzachter hangt af van het budget van de gebruiker, de persoonlijke voorkeuren en de intensiteit van de hardheid van het water.

Comments are closed.