WATER ONTKALKER

Bent u op zoek naar een water ontkalker ? Kies dan voor Aqua Service, de nummer 1 in België.


Water Ontkalker

Water is zonder twijfel onze meest essentiële levensbron.

Omdat water zo’n belangrijke rol speelt in ons leven en we het nodig hebben om te overleven, moet het volledig veilig en schoon zijn, zodat het geen schadelijk effect heeft op onze gezondheid.

Het komt vaak voor dat het beschikbare water niet geschikt is voor consumptie of andere doeleinden. Dit komt omdat water, zoals hard water, waar onze huizen van worden voorzien veel nadelen heeft.

Water ontkalker

Water ontkalker

Daarom moet dit water eerst worden behandeld, voordat u er gebruik van kunt maken. Eén van de meest populaire manieren om van hard water af te komen is door middel van waterverzachting.

Een waterverzachter is een apparaat wat gebruikt wordt om hard water zacht te maken door mineralen als magnesium en calcium te verwijderen en ze te vervangen door mineralen als natrium en kalium. Een andere manier om de effecten van hard water te minimaliseren is door het water te ontkalken. Dit gebeurt door middel van een Water Ontkalker, die in verschillende soorten leverbaar zijn door Aqua Service.

Water Ontkalkers

Een waterverzachter vervangt magnesium en calcium ionen in het harde water door natrium en kalium ionen, waardoor het water zacht en neutraal wordt. Hard water heeft veel nadelen. Zeep, bijvoorbeeld, schuimt veel minder in hard water en laat de nodige resten achter. Hard water kan er ook voor zorgen dat de waterleidingen verstopt raken, omdat de mineralen in het water kristalliseren in de pijpen en de waterstroom verslechteren of blokkeren.

Water ontkalkers

Water ontkalkers

Hard water kan ook leiden tot galvanische corrosie in uw ketel, airco en wateropslag tanks. Bovendien is hard water slecht voor haar en huid en niet goed voor schoonmaken of wassen.

Een Water Ontkalker is anders dan een waterverzachter, omdat het niet de hardheid uit het water verwijdert door de calcium en magnesium ionen uit het water te onttrekken, maar reduceert het effect dat de calcium en magnesium hebben. Het verandert niet de hardheid van het water, maar het effect dat dit water heeft. Een Water Ontkalker richt zich meer op het gevolg dan op de oorzaak.

Maar sommigen spreken van synoniemen: en waterverzachter is het zelfde als een water ontkalker.

Waarom kiezen voor een Water Ontkalker?

Water ontkalker Aqua Service

Water ontkalker Aqua Service

Een waterverzachter is vaak duurder dan een water ontkalker (in de stricte zin van het woord). Een waterverzachter heeft ook meer installatie- en onderhoudskosten, doordat er steeds zoutharsen toegevoegd moeten worden. Een water ontkalker aan de andere kant is veel zuiniger. Een waterverzachter is wel effectiever dan een water ontkalker, omdat het hard water volledig omzet naar zacht water, daarbij alle effecten van waterhardheid eliminerend.

Aqua Service kan u Water Ontkalkers of Waterverzachters van hoge kwaliteit aanbieden.

Comments are closed.