VERGELIJK WATERONTHARDERS

Vergelijk Waterontharders

Het Vergelijken Van Verschillende Types Waterontharders

Als u eenmaal heeft besloten om een waterontharder te kopen en te installeren in uw huis om de hardheid uit uw water te halen en te kunnen genieten van zacht, neutraal water, dan is het nu de tijd om te beslissen welk soort ontharder u wilt.

Wij zullen een vergelijking maken tussen drie categorieën waterontharders die beschikbaar zijn bij Aqua Service, en waaruit u kunt kiezen.

Vergelijk waterontharders

Vergelijk waterontharders

Als u deze waterontharders vergelijkt, zorg dan dat u uw gemiddeld waterverbruik en benodigdheden weet.

Soorten waterontharders

  • Door een timer aangestuurd
  • Door een meter aangestuurd
  • Handmatig aangestuurd

Als u de verschillende waterontharders vergelijkt, dan werken alle drie de ontharders op een andere manier, maar hebben zij als uitgangspunt altijd hetzelfde doel, het harde water omzetten in zacht water.

Een door een timer aangestuurde ontharder werkt volgens de tijd die u heeft ingesteld. U moet de tijd selecteren waarin de ontharder zijn werk doet. Deze selectie is gebaseerd op de hardheid van het water, het waterverbruik per dag en de capaciteit van de ontharder. De ontharder zal alleen werken op een vooraf ingestelde tijd, dus u moet er voor zorgen dat deze correct is ingesteld. Normaal gesproken, om de tijd correct in te stellen, moet u de tijd inschatten tussen twee aansturingen.

Een door een meter aangestuurde ontharder werkt op basis van het watervolume die de ontharder bevat. Dit betekent dat u een selectie maakt van het vooraf ingesteld watervolume. Zodra dit watervolume is verbruikt, zal de ontharder automatisch een volgende hoeveelheid water ontharden.

Handmatig aangestuurde ontharders zijn ideaal als u graag stroom en elektriciteit wilt besparen. Ze werken op een handmatige manier en zijn makkelijker in te stellen dan andere soorten. Dit komt omdat u geen waterafvoer hoeft aan te sluiten op de ontharder, maar u het water heel makkelijk handmatig kunt afvoeren, wanneer u wilt, door een tuinslang of pijp. Deze ontharder word gevoed door de druk van het inkomende water. De ontharder heeft geen duur onderhoud nodig, is makkelijk in gebruik en het meest duurzaam.

Als u de verschillende waterontharders vergelijkt, zal de door een meter aangestuurde ontharder efficiënter zijn als een door een timer aangestuurde ontharder omdat deze geen extra zout en water verbruikt. Een ander voordeel bij de door een meter aangestuurde ontharder tegenover de door een timer aangestuurde ontharder is dat deze preciezer en flexibeler werkt bij het ontharden van water, omdat het waterverbruik verschilt. Er kan bijvoorbeeld de ene dag meer water worden verbruikt dan op een andere dag, en de ontharder zal zich uitsluitend bezig houden met het ontharden van de hoeveelheid water dat vooraf is ingesteld, ongemoeid hoelang dit duurt.

Als u waterontharders vergelijkt, is de handmatig aangestuurde ontharder degene die het minste aan energie verbruikt en het makkelijkste te installeren in uw huis. Maar, als u waterontharders vergelijkt, ga dan voor degene die het best bij u past, en voor een betrouwbaar merk als Aqua Service. Lever niet in op kwaliteit.

Comments are closed.