ONTKALKEN ? Ja, met een Aqua Service Ontkalker

Wilt u uw hard water ontkalken en zo de waterhardheid in uw woning of appartement goed aanpakken? Kies dan voor een ontkalker van Aqua Service (prijzen, modellen en informatie).

Ontkalken: Hard water in zacht water omzetten dankzij ontkalking met een ontkalker

Bent u ooit kalksporen en kalkaanslag tegengekomen op uw keukenaanrecht, bestek, wasbak, vaatwasser en douche? Hebt u ooit de tijd genomen om uit te vinden wat het precies is? Eenvoudig gezegd is dit het effect van het thuisgebruik van hard water. Het harde water, dat uit uw kranen komt, bevat hoge percentages calcium – en magnesiumionen, die hun sporen achterlaten op bestek, kranen enz. Deze aanslag kan over tijd zich ophopen en uw waterleidingen verstoppen. Deze problemen kan u goed oplossen met een Aqua Service ontkalker: ontkalkingstoestellen van de beste kwaliteit, aan de beste prijs, actief in gans België.

Prijsofferte ontvangen waterverzachter Aqua Service Prijs

.

De problemen van hard water

Als hard water niet aangepakt wordt, heeft u op een gegeven moment echt een groot probleem. Het water zorgt voor een ophoping van kalkaanslag en gaat het schuimen van zeep tegen. Daarom is het zaaks snel iets tegen hardwateraanslag te doen. De beste oplossing voor het probleem is het water te ontkalken.

Dit ontkalkingsproces verwijdert de mineraalionen, die schade veroorzaken aan uw waterleidingen, keuken en badkamer. De levensduur van uw keukenapparatuur en leidingen zal flink verlengd worden en u hoeft niet constant bezig te zijn met de aanslag op kranen, bestek, badkuip, wasbak enz.

Waarom ontkalken van belang is

Nu dat u weet dat de sporen en aanslag te danken zijn aan kalkaanslag, is het belangrijk om te weten hoe u er van af komt. Wist u dat deze aanslag ook een behoorlijke invloed heeft op uw elektriciteitsrekening?

Wat voor een invloed heeft het op uw elektriciteitsrekening? In principe vormt de aanslag in de leidingen een isolatie tegen de warmte. Dit betekent dat het langer duurt om het water op te warmen. Als de calciumresten zich steeds meer en meer opbouwen, zult u merken dat water wat eerst heet was nu lauwwarm aanvoelt. Er is meer energie nodig om het water op te warmen en daarmee verhoogt uw elektriciteitsrekening.

ontkalken van hard water

Ontkalken van hard water met Aqua Service Ontkalkers

Om een idee te krijgen over hoeveel uw waterverbruik is gestegen, moet u uitvinden hoeveel water er op mm basis wordt verbruikt. Dit zal u een duidelijk beeld geven hoeveel invloed de kalkaanslag heeft. U zult er versteld van staan dat slechts 2mm kalkaanslag de energieconsumptie met 20% kan laten toenemen. Als de kalkaanslag dus 6 mm wordt, betaald u meer dan 50% extra energiekosten. Het heeft niet alleen invloed op de hoeveelheid energie, maar dus ook op uw portemonnee. Door naar deze statistieken te kijken, weet u nu hoe ernstig de situatie is en hoe groot de behoefte aan ontkalking is.

Door regelmatig te ontkalken, gaat uw buizenstelsel en zo ook uw apparaten veel langer mee. De leidingen controleren op aanslag is soms niet eenvoudig, omdat veel leidingen niet gemakkelijk te bereiken zijn. Het is dus het beste de keuken en de badkamer te controleren op aanslag en het daar te verwijderen.

Diverse technieken omtrent ontkalken

Water Ontkalken Waterontkalker

Water Ontkalken? Koop een Waterontkalker

Nu dat we weten dat het cruciaal is om te ontkalken, is het essentieel om te zien op welke manieren dit kan. Er zijn een aantal verschillende technieken die gebruikt worden bij ontkalking. Laten we ze eens één voor één bekijken.

Ionenverwisseling ontkalking

De meest gebruikelijke en makkelijkste manier om water te ontkalken is de ionenwisselingtechniek door hars. Het heeft twee onderdelen, met een controleventiel van en naar de twee tanks. Het doel van het controleventiel is het water van de ene naar de andere tank te krijgen. Het controleventiel is eigenlijk het brein van het hele systeem.  De ene tank bevat de pekelsoplossing en de andere tank bevat de harskorrels. De reactie zal plaatsvinden in de tank met de geladen harskorrels. Als het ventiel geopend wordt, gaat het water in de tank met de harskorrels, die ervoor zorgen dan de magnesium- en calciumionen uit het water verdwijnen. Hierdoor wordt het water ontkalkt en is geschikt voor gebruik. Het doel van de pekeloplossing is het opladen van de harskorrels en het ventiel wordt gebruikt om de stroom zo te regelen dat de tanks schoon worden gemaakt en het hele proces weer van voren kan beginnen. Dit is dus een relatief eenvoudige manier om het water zo te bewerken dat de calciumionen verdwijnen en het water vrij wordt van mineralen.

ontkalken gamma aqua service

Ontkalkers van Aqua Service om hard water te ontkalken

Elektronische ontkalking

Het idee om het water in uw huis zacht te krijgen, lijkt misschien een dure operatie en dat is het ook als u tot de aanschaf van een waterverzachter overgaat. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden om thuis van uw hard water af te komen, zonder heel veel geld kwijt te zijn. Eén zo’n manier is de ontkalkingstechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een elektronische waterontkalker. Dit verwijdert het kalkbezinksel uit het harde water zonder enig probleem. Een elektronische ontkalker installeren is heel eenvoudig en bovendien veel goedkoper dan een waterverzachter. Het is zelfs mogelijk om zelf het systeem te installeren zonder bijzondere gereedschappen of loodgieterskennis.

Maar hoe werkt een elektronische ontkalker precies? Het heeft twee inductieklossen die een elektromagnetische golf afgeven. Als het harde water in contact komt met deze elektromagnetische golf zorgt het ervoor dat magnesium- en calciumionen niet kunnen vast blijven zitten aan de leidingen en de huishoudapparatuur, maar in het water blijven en tenslotte wegspoelt. Hierdoor zijn alle leidingen helemaal kalkaanslagvrij.

Op deze manier kunt u de efficiëntie van uw apparaten verbeteren en een hoop geld besparen dat anders aan het gebruik van hard water verloren zou zijn. U bespaart dus niet alleen bij de investering van uw ontkalkingsapparatuur, maar ook op onderhouds- en elektriciteitskosten.

Het waterontkalkingsapparaat moet aan de koud waterleiding bevestigd worden, dus u moet wel weten waar die zich bij uw thuis bevinden. In de meeste huizen kunnen de koud waterleidingen gevonden worden onder de keukenwasbak of onder de keldertrap. U heeft ook stroom nodig voor de elektronische ontkalker.

Het apparaat wordt geleverd met een stap-voor-stap handleiding, die u door het installatieproces begeleidt. U kunt ook de hulp inroepen van een elektricien of een loodgieter voor hulp bij de installatie. Als het apparaat eenmaal bevestigd is zult u snel verschil merken in uw wasbak, douchekop, kranen en bestek, omdat alle aanslag die achterblijft nu gemakkelijk is weg te vegen. U zult ook merken dat alle drankjes die met water gemaakt zijn veel beter smaken. Het verwarmingssysteem zal veel efficiënter werken en zal genoeg heet water uit de kranen stromen.

Het kan wel een paar weken duren, voordat de aanslag werkelijk helemaal verdwijnt tijdens het wassen. De gehele gebruikskosten van het apparaat bedragen waarschijnlijk minder dan een Euro per week, wat zeer zuinig genoemd kan worden, zeker gezien alle voordelen.

Magnetische ontkalking

Een andere techniek om kalkaanslag te verwijderen uit hard water is magnetische ontkalking. Aangezien waterverzachters duur zijn en onderhoud behoeven, zijn er andere technieken ontwikkeld om op een effectieve manier de nadelige effecten van hard water tegen te gaan. Eén van deze manieren is de magnetische waterbehandeling. De magneten zorgen ervoor dat de mineralen worden gescheiden, zonder zout te gebruiken om de ionen aan te trekken en ze zo uit het water te verwijderen.

Eén ding is wel duidelijk; het water dat uit onze kraan komt is niet schoon. Dit komt doordat het water van diep onder de grond of uit een rivierensysteem komt. Het gaat daar over rotsen, zand en modder en pikt allerlei mineralen op. Deze mineralen, waaronder calcium en magnesium, worden meegevoerd totdat ze bij ons thuis aankomen. Tegen de tijd dat het water bij ons uit de kraan komt, is het redelijk hard geworden en kan het onze waterleidingen, apparaten en badkamerinrichting beschadigen.

Als het water verhit wordt voor warmwatergebruik of om een ruimte te verwarmen, zetten de mineralen zich vast aan de leidingen en veroorzaken daar kalkaanslag. Deze kalkaanslag zorgt er op de lange duur voor dat de waterstroom beperkt raakt. Het is dus essentieel om het water te bewerken om het effect van hard water te minimaliseren.

Bij deze techniek helpt het magnetisch veld van de magneet de eigenschappen van de mineralen aan te pakken. Omdat verwarmen de eigenschappen van de mineraalionen verandert, kan een magneet de verbindende natuur van de elektronen beïnvloeden. De magneet zorgt ervoor dat de elektronen van hun plek komen; dit is een tijdelijk effect en de ionen zullen, zeker wanneer er warmte wordt aangebracht, uiteindelijk weer hun originele vorm aannemen. Dus de grootte, tijdsduur en de snelheid van het magnetische veld zijn belangrijk voor het beoogde doel. Het gebruik van een magnetisch veld zorgt voor een verandering aan de oppervlakte van de kleinere deeltjes, zodat deze niet meer aan elkaar kunnen hechten en ze zo dus weg laat spoelen met water in plaats van aanslag te vormen in de leidingen.

De meningen zijn verdeeld over deze techniek in combinatie met het oplossen van hardwaterproblemen. Onderzoek wijst uit dat deze methode werkt, maar dat het niet zo effectief is als het gebruik van een waterverzachter om kalkaanslag te verwijderen. Er zijn echter wel bedrijven die beweren dat deze techniek zeer effectief is. Als we kijken naar hoe het magnetische veld de ionen beïnvloedt, kan deze techniek in theorie werken. Het is een goedkope oplossing en zeker effectief in gevallen waar het water niet heel hard is. Deze manier van waterontkalking bestaat al sinds de jaren ’30, dus het moet wel iets doen aangezien het nog steeds gebruikt wordt. Een andere factor die de efficiëntie van deze techniek bepaald is het type waterzuiveringsmiddel of ontkalker dat gebruikt wordt.

Waterverzachters en De ionisering

Waterverzachters werken volgens het principe van ionenverwisseling. De om te wisselen ionen staan bekend als kationen, omdat ze +ionen zijn. Wanneer water langs harskorrels, gewoonlijk sulfiet polystyreen korrels, komt bevatten deze variabele natriumionen. Deze ionen reageren op de calcium- en magnesiumionen in het harde water en hechten zich aan de harskorrels, terwijl de natriumionen in de harskorrels zich loslaten in het water. Zo vindt de verwisseling van ionen plaats. Als de harskorrels het maximum aan calcium- en magnesiumionen vasthouden, moet de tank weer opgeladen worden. Dit opladen gebeurt door een pekeloplossing door de harskorrels te laten lopen. De zoutoplossing verwijdert de in het water aanwezige calcium- en magnesiumionen.

Er zijn veel factoren die de efficiëntie van deze manier van ioniseren beïnvloeden. De belangrijkste zijn: het soort en kwaliteit harskorrels die gebruikt worden bij het ontkalkingsproces, de hoeveelheid hars en zout, die gebruikt wordt om de ionen te scheiden, de snelheid van de zoutoplossing stroom gedurende het oplaadproces, het niveau van waterhardheid, de temperatuur van het harde water en de snelheid van de harde waterstroom langs de harskorrels.

De zoutoplossing die gebruikt wordt voor het opladen van de harskorrels bestaat uit kaliumchloride (KCI) of natriumchloride (NaCI). Welke samenstelling van zoutoplossing gebruikt wordt, de kationen zullen de magnesium- en calciumionen vervangen. De keuze voor samenstelling hangt af van de hardheid van het water en de hoeveelheid ijzer aanwezig in het water.

ontkalken met ontkalker

Ontkalken met ontkalker

Distillatie als waterontkalker

Waterontkalking kan ook plaatsvinden via een andere methode die bekend staat als distillatie. Distillatie is een scheidingstechniek gebaseerd op het kookpunt van de in het water aanwezige elementen. Het gebruikt verdamping en condensatie, waarbij het water naar het kookpunt gebracht wordt, de vloeistof verdampt, waarna het door een condensator, terug naar vloeistof vorm gaat zonder de onzuiverheden. De vloeistof die door distillatie wordt gewonnen, is puur en bevat geen mineraalonzuiverheden.

Dit soort ontkalking is niet geschikt voor thuisgebruik, omdat het grote hoeveelheden energie nodig heeft. Voor de distillatie techniek is specifiek materiaal nodig en is zo meer geschikt voor industriële doeleinden. Industrieën hebben behoefte aan grote hoeveelheden puur water voor verschillende doeleinden, vooral bij de winning van drinkwater uit zeewater.

Omgekeerde osmose als ontkalking

 

Ontkalken Van Water Waterontkalker

Ontkalken Van Water: Gebruik Een Waterontkalker

Een andere ontkalkingsmethode is die van omgekeerde osmose. Dit proces reinigt het water door een semi-doorlaatbaar membraan te gebruiken. Omdat het om omgekeerde osmose gaat, moet de druk aan één kant opgevoerd worden, waardoor de watermoleculen van een niveau met een hoge concentratie zout naar niveau met een lagere concentratie gaan. Dit proces is ook meer geschikt voor gebruik in de industrie omdat er een hoge druk moet worden uitgevoerd, die niet gemakkelijk thuis te genereren is. Het verbruikt ook grote hoeveelheden water.

Het semi-doorlaatbare membraan bevat talloze kleine poriën die het water doorlaten, doordat er veel druk op staat. De mineralen blijven echter achter en kunnen weggespoeld worden met schoon water van de andere kant van de membraan. Het membraan is dus eigenlijk de scheidingswand tussen het schone en het verontreinigde water. De verschillende onderdelen van een omgekeerd osmose systeem bevat een prefilter gemaakt van chloor, het semi-doorlaatbare membraan, de wateropslagtank en een postfilter gemaakt van koolstof.

Omgekeerde osmose valt te verkiezen door zijn vele voordelen. Door dit proces worden allerlei soorten niet-organisch materiaal, zouten en ongewenst organisch materiaal verwijdert. De koolstoffilter haalt het organische materiaal uit het water. Deze koolstoffilter maakt dat er meer water per dag gezuiverd wordt dan bij gebruik van distillatie. De zuiverheid van het water na distillatie is ongeveer hetzelfde als na omgekeerde osmose. Het is alleen wel veel goedkoper en heeft minder onderhouds- en exploitatiekosten.

Door gebruik te maken van omgekeerde osmose worden microscopisch kleine parasieten of virussen uit het water verwijderd. Als het membraan echter scheurt, laat het alle organismen door. Omgekeerde Osmose Systemen besparen energie, omdat ze geen elektriciteit behoeven, maar hebben wel water onder hoge druk nodig om te kunnen functioneren.

Uw hard water ontkalken

Ontkalken met water ontkalkers - Aqua Service op Batibouw.

Ontkalken met water ontkalkers – Aqua Service op Batibouw.

Tot slot, u wilt het harde water in uw woning of appartement verzachten tot zacht water? Wel dat kan, met een ontkalker of waterverzachter van Aqua Service Systems, aannemer van zacht water. Wij beschikken over jarenlange expertise en kennis (Aqua Service is opgericht sinds 1970) omtrent de manieren van ontkalken van water en waterproblemen. Bel ons op 0800 8 222 of email ons vandaag nog en wij maken graag een prijs offerte op uw maat omtrent of ontkalkingsproblemen, met een waterverzachter of ontharder op maat. Wij dank u alvast voor uw vertrouwen en staan klaar met onze onderhoudsdienst om u van dienst te zijn.

Ontkalken met een waterverzachter ? Ja, met een Aqua Service ontkalker natuurlijk.

Comments are closed.