INSTALLEREN WATERONTHARDER

Installeren Waterontharder: Beknopte Handleiding voor het Installeren van een Waterontharder

Met het oog om van een zo groot mogelijke winst te profiteren door uw waterontharder, moeten veel dingen worden overwogen.

beste merk waterverzachter Aqua Service

Installeren Waterontharder

Hieronder is een soortgelijke stap-voor-stap handleiding vermeld, die u zal helpen uw waterontharder installeren.

Stap 1: Kies een locatie voor uw waterverzachter

Bepaal het gemiddelde waterverbruik van uw huishouden voordat u een waterontharder koopt. Ten tweede, test de hardheid in het water.

U kunt dit zelf doen door een van de vele water teststrips die beschikbaar zijn op de markt te kopen. Een waterontharder heeft precieze locatie eisen die moeten worden nageleefd, om schade aan eigendommen of levens te voorkomen. Het dient te worden geplaatst op een droge plaats en onbelicht door zonlicht blijven. Zorg ervoor dat u in de buurt een stopcontact zit, in de nabijheid van het drainagesysteem.

Stap 2: Schakel stroom en water uit

Voor het installeren van een waterontharder schakelt u de water- en stroomvoorziening uit. Doet u dit niet dat kan dit leiden tot kortsluiting en complete stroomuitval. In het ergste geval moet u uw nieuwe, ongebruikte waterontharder vervangen. Met de reeds hoge waterontharder prijs, is voorkomen altijd beter dan genezen.

Stap 3: Verbind waterleidingen

Voeg nieuwe leidingen aan de bestaande waterleidingsysteem toe. Dit zou het water aansluiten op de ontharder en zorgen voor een constante aanvoer van water.

Prijs waterontharder installatie

Prijs waterontharder

Stap 4: Installeer een omleiding

Een omleidingssysteem geeft de watertoevoer twee richtingen, een die het water de mogelijkheid geeft om de ontharder in te gaan en de andere, die het mogelijk maakt voor het water om door te stromen zonder de ontharder in te gaan. Twee parallelle leidingen zijn verbonden door een pijp met kleinere slangen aan elk uiteinde, om het omleidingssysteem mogelijk te maken.

Stap 5: Verbind fittingen

Maak de pijpen vast aan de fittingen en schakel de stroom en het water in.

Stap 6: Installeer de zout tank

Om de zout tank te installeren, haalt u de deksel van de zout tank af en duwt u de buis door een gat aan de zijkant van de tank. Maak vervolgens de zout lijn naar de hars tank. Wanneer deze twee zijn verbonden, wordt een verbinding gemaakt die de gehele ontharder aan elkaar koppelt. Om de hoge waterontharder prijs te rechtvaardigen, zorgt u ervoor dat u de zout en hars tank goed verbindt. Anders zou u misschien extra moeten betalen om de schade veroorzaakt door lekkages te repareren.

Stap 7: Omleiding uitschakelen

Na een veilige verbinding tussen de verschillende onderdelen van de waterontharder te hebben vastgesteld, haalt u het systeem uit de omleiding. Hierdoor kan water de ontharder voor het eerst ingaan.

Stap 8: Installatie afwerken

Voeg de laatste hand aan het systeem door het vullen van de zout tank met zout. Laat het systeem voor een paar minuten draaien om ongewenste mineralen in het systeem af te weren. Stel de timer in en u bent klaar om te genieten van een ononderbroken levering van zoet, zacht water.

Comments are closed.