Beste Waterverzachter ? Aqua Service in België, sedert 1970 !

Kies De Beste Waterverzachter voor Gebruik Thuis: Aqua Service

Aqua Service Waterverzachters

Aqua Service Waterverzachter

Genoeg van de problemen die hard water veroorzaakt in uw woning? Genoeg van kalkaanslag en minder schuimende zeep? Dan is het tijd dat u een waterverzachter installeert in uw huis. Bij het kiezen van de beste waterverzachter voor uw huis, is het belangrijk om er een te selecteren die zal zorgen voor de beste waterkwaliteit en een blijvende oplossing voor uw ellende.

Water, rijk aan verschillende mineralen zoals magnesium en calcium, is bekend als hard water. Normaal gesproken wordt het opgepompt uit de diepe ondergrond. Het is hier dat vele mineralen en bacteriën uiteindelijk in de watertoevoer doorsijpelen. Dit soort water brengt met zich twee belangrijke problemen mee, zoals hierboven vermeld, kalkaanslag en het voorkomen dat zepen / wasmiddelen schuimen.

Kalkaanslag gaat in wezen over de opbouw van afzettingen op de zijkanten van pijpen en andere machines, waardoor de doorstroming van het water vermindert en ze later verstopt. Het feit dat zepen minder schuimen, kan een groot probleem worden omdat er hogere hoeveelheden wasmiddel en zeep worden gebruikt. Verder wordt er altijd een dun laagje zeep gevoeld op de handen, op het haar bij het wassen en op het keukengerei wanneer u probeert de vaat te doen.

Hoe Water verzachten?

Waterontharding is het proces dat het verwijderen van de hardheid-ionen uit het water omvat. De hardheid-ionen kunnen verwijderd worden door een verplaatsing of door een volledige waterzuivering. Het kiezen van de beste waterverzachter kan een moeilijke taak zijn, maar sommige zijn meer geschikt voor een bepaald soort gebruik dan andere.

Het eerste mechanisme om water zachter te maken, is het ionen-harsuitwisselingsmechanisme. Het is het meest voorkomende voor thuisgebruik. Het mechanisme omvat voornamelijk het gebruik van twee reservoirs en een regelklep. In een van de reservoirs vind de reactie plaats. Het bevat een aantal harsen die opgeladen worden met de pekeloplossing uit het andere reservoir. Het controle-reservoir houdt de instroom en afvoer van het water in de gaten en spoelt later de bak uit om eventuele resterende ionen uit te wassen.

De pekeloplossing is normaalgezien natriumhydroxide. Het verdringt de calcium-en magnesium-ionen uit het water en verzacht het voor gebruik thuis. Dit kan problematisch zijn omdat de hoge inname van natrium schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Een andere manier om water te ontharden, is distillatie. Het verzacht niet alleen het water, maar het zuivert het ook door de verwijdering van alle andere onzuiverheden. Er wordt een grote tank gebruikt waar het water wordt verwarmd. Bij het langzaam bereiken van het kookpunt, verdampt het water en wordt gecondenseerd in een aparte scheiding met behulp van een spoel. Het afgescheiden water is volledig zuiver. Deze methode heeft een hoge energiebehoefte en kan duur zijn om het thuis dagelijks uit te voeren.

Een andere werkwijze die kan gebruikt worden om water te verzachten, is Omgekeerde Osmose. Het gaat vooral om het gebruik van een selectief doordringbaar membraan waar een hoge druk wordt uitgevoerd aan één zijde om water te zuiveren. Het probleem met deze techniek is dat het een aanzienlijke verspilling van water inhoudt en de vereiste druk normaliter thuis niet kan bereikt worden.


De Beste Waterverzachter

Waterbehandeling waterverzachter aqua service waterhardheidHet kiezen van de beste waterverzachter voor gebruik thuis kan dus moeilijk zijn. Alle methoden hebben hun specifieke voor-en nadelen. Destillatie heeft een hoge energiebehoefte, terwijl de omgekeerde osmose een aanzienlijk verlies van water inhoudt. Niet te vergeten, ze verwijderen beiden alle mineralen uit het water zodat het plat proeft. Het ionen-harsuitwisselingsmechanisme is de beste waterverzachter om te gebruiken, maar de hoge inname van natrium brengt met zich tal van gevaren voor de gezondheid mee. Om dit te voorkomen, kan natrium in de pekeloplossing vervangen worden door kalium en de beste waterverzachter is klaar om thuis gebruikt te worden.

Beste Waterverzachter

Beste Waterverzachter

De Beste Waterverzachter ? Kies Aqua Service

Comments are closed.