AQUASERVICE WATERONTHARDERS


Aqua Service waterontharders

Welk type ontharder wordt er geïnstalleerd?

Als je hebt besloten een waterontharder in uw huis te laten installeren, zal de themavraag van dit artikel een belangrijk overwegingspunt zijn. Aqua Service waterontharders kunnen worden verdeeld in drie hoofdcategorieën. Deze categorieën zijn gebaseerd op het type besturingssysteem dat deze ontharders gebruiken.

Voordat je een type ontharder kiest, moet je wat basiskennis bezitten over elk type. Alle Aqua Service waterontharders zijn van topkwaliteit en verbeteren doeltreffend de kwaliteit van het water dat je consumeert. Je beslissing moet worden bepaald door de dagelijkse waterconsumptie, gebruiksgemak, persoonlijke voorkeuren en natuurlijk je budget.

Prijs waterontharders

Prijs waterontharders

Waterontharders en hun types

De drie hoofdcategorieën van Aqua Service waterontharders waaruit je kunt kiezen zijn:

Ontharder die wordt geactiveerd door een tijdschakelaar

Dit type waterontharder, ook wel bekend als ontharder met tijdklok, werkt volgens de ingestelde tijd. De tijd die je instelt om de ontharder in werking te laten treden, moet gebaseerd zijn op de hardheid van het water, de waterconsumptie per dag en het prestatievermogen van de ontharder. De ontharder zal alleen functioneren op de ingestelde tijd, dus het instellen van de tijd dient zorgvuldig te gebeuren. Meestal zul je, om het zekere voor het onzekere te nemen, de tussenpoos tussen twee activaties onderschatten. Daardoor zal, hoewel deze ontharders relatief goedkoper zijn, het zoutverbruik bij dit type het hoogste zijn.

Ontharder die wordt geactiveerd door een meter

Deze ontharders zijn erg economisch en doeltreffend en zijn daardoor de meest populaire van alle Aqua Service waterontharders. Een ontharder met meter werkt op basis van het watervolume. Dit betekent dat je een vooraf bepaald watervolume instelt en zodra deze hoeveelheid water is verbruikt, treedt de ontharder automatisch weer in werking om de volgende partij water te ontharden.

Prijs waterontharder

Prijs waterontharder

Deze methode van waterontharding is nauwkeuriger en flexibeler omdat waterconsumptie variëert, wat betekent dat er de ene dag meer water verbruikt wordt en de andere dag wat minder. De ontharder is alleen afgestemd op het moment dat het vooraf ingestelde watervolume verbruikt is, ongeacht hoeveel tijd dit heeft gekost. Bij dit systeem worden de zouttabletten zeer doeltreffend en economisch gebruikt zonder dat er iets verspild wordt.

Handmatig bediende waterontharders

Deze ontharders zijn ideaal wanneer je stroom wilt besparen. Ze werken op handmatige basis en zijn eenvoudiger te installeren dan de andere types. Dit komt doordat je geen aansluiting voor waterafvoer nodig hebt om de ontharder te installeren, daar het water eenvoudig, wanneer je maar wilt, handmatig afgevoerd kan worden met een tuinslang of een pijp. Deze ontharder werkt op de druk van het instromende water. Er zijn geen dure reparaties nodig en hij is eenvoudiger in gebruik, bovendien is hij het duurzaamst.

Het kost tijd om een waterontharder te kiezen die aan je eisen voldoet. Denk er goed over na voordat je een keuze maakt. Aqua Service helpt je graag bij het maken van een keuze. Zorg er wel voor dat je de ontharder bij een betrouwbaar en geloofwaardig bedrijf haalt. Aqua Service waterontharders zijn duurzaam, doeltreffend en economisch.

Comments are closed.