AQUA SERVICE WATERVERZACHTERS (7 Redenen)

Waterverzachters: 7 Redenen waarom Aqua Service Waterverzachters goed voor u zijn

U weet het misschien niet, maar het kan zijn dat u hard water bij u thuis gebruikt. Hard water wordt in verband gebracht met een heleboel gemakkelijk te voorkomen problemen.

En daarom kan het aankopen van waterverzachter of ontkalker van het merk Aqua Service wel de juiste keuzen zijn voor U.

Gebruikt u hard water?

Hier zijn een paar tekenen, dat u misschien hard water in uw woning hebt:

Aqua Service Waterontharders prijzen

Aqua Service Waterontharders prijzen vergelijken

waterverzachter aqua service prijs offerte

 • Het water smaakt naar metaalMetalen in water, zoals die voorkomen in hard water hebben een specifieke smaak. Als u denkt dat uw water een metaalachtige bijsmaak heeft, kan het zijn dat u water gebruikt met teveel ijzer er in.
 • Witte vlekkenHet gebruik van hard water kan vlekken achterlaten op uw servies en badkamerkranen. Deze witte vlekken noemt men ook wel kalk- of zeepaanslag. Alleen al deze aanslag zorgt voor een heleboel problemen, zullen we zo dadelijk zien. Een paar van de plekken waar u deze aanslag kunt aantreffen zijn: glazen, tegels, koffiezetapparaten, keuken- en badkamerkranen enz.
 • Droge, schilferige huidU heeft misschien wel eens gemerkt dat uw huid erg uitgedroogd raakt van het wassen. Hard water kan de huid droog en schilferig maken. Zelfs haar wordt droog, dof en breekbaar.
 • Meer wasmiddel nodig hebben dan normaalHard water staat bekend om het te veel gebruiken van wasmiddel. Met hard water is er een grotere hoeveelheid zeep en wasmiddel is nodig om het te laten schuimen. Kleren kunnen zelfs minder schoon worden dan dat u eigenlijk zou willen. Dit is een teken dat u waarschijnlijk hard water gebruikt.
 • Hoge elektriciteitsrekeningenDie stijging, die u ziet in uw elektriciteitsrekening, zou kunnen komen doordat u hard water gebruikt. Er is een grotere hoeveelheid energie voor nodig om hard water te verwarmen en af te koelen. Daarom gebruiken alle apparaten die water verbruiken meer energie om hun werk te doen.
 • Elektrische apparatenHet is niet alleen zo dat de elektriciteitsrekening omhoog gaat, ook de onderhoudskosten van uw apparaten gaat omhoog. Als u zich afvraagt waarom uw apparaten zo vaak gerepareerd moeten worden, dan zou dat kunnen komen omdat u, zonder het te weten, hard water gebruikt. Hard water vormt aanslag in uw apparaten, gebruikt meer energie en beschadigt het binnenwerk van uw apparatuur. Dit verkort de levensduur van uw apparaten.
 • Verstopte afvoerKalkaanslag zorgt voor overlast door de waterleidingen aan te tasten. Als er zich aanslag vormt aan de binnenkant van de leidingen in de badkamer en de keuken beschadigt het de pijpen en zorgt voor verstoppingen.
 • Kleren voelen niet schoon aanEén van de problemen bij het gebruiken van hard water is dat uw kleren er onder lijden. Door het wassen met hard water worden de vezels in de stof droog en breekbaar. Ze verliezen hun kleur en voelen niet langer schoon.

Als u een van de bovengenoemde dingen opgemerkt hebt, zou het kunnen dat u hard water in uw huis gebruikt.

We zullen eerst kijken naar waarom deze problemen veroorzaakt worden door hard water.

Wat is hard water?

Hard water is water waar veel mineralen in opgelost zijn; een paar voorbeelden van deze mineralen zijn calcium, magnesium, ijzer, aluminium enz.

Er zijn twee types hard water: water met een tijdelijke hardheid en water met een permanente hardheid.

Met spreek hier doorgaans ook over de waterhardheid.

huidproblemen hard water

Tijdelijke hardheid

Tijdelijke hardheid komt door de bicarbonaten van calcium en magnesium in het water.

Dit type hardheid kan verholpen worden door het water te koken.

Door dit type water te koken zinkt de vervuiling naar de bodem.

Permanente hardheid

Permanente hardheid echter ligt aan de sulfaten en chloriden van calcium en magnesium.

Deze mineralen kunnen niet verwijderd worden door het te koken en moeten op een andere manier aangepakt worden.

Hard water ontstaat als regen op rotsen en kalksteen valt; deze stenen hebben een hoog calciumgehalte.

De carbondioxide in regenwater reageert met de calcium en maakt dat het in het water oplost. Zo komt er veel calcium in het water terecht.

De problemen van hard water

Het gebruik van hard water wordt in verband gebracht met een heleboel problemen, zoals we hier boven zagen.

 • Lost zeep niet op: hard water bevat veel mineralen. Als zeep opgelost wordt in dit water, moet de zeep eerst al deze mineralen neutraliseren voor dat het kan oplossen. Daardoor is er veel zeep nodig om sop te kunnen maken. U verbruikt teveel zeep, wasmiddel en afwasmiddel.
 • Laag zeep op kleren en handen: de reden, waarom handen droog en kleren ruw worden, is dat dit overtollige zeep zich weer hecht aan verschillende oppervlaktes. Op uw handen wordt een onzichtbare laag gevormd, die niet te verwijderen is, ook al wast u nog zo vaak; dit geeft de huid een onprettig gevoel en het haar wordt door deze laag breekbaar en droog. Het gebruik van hard water wordt ook in verband gebracht met het toenemen van huidproblemen, zoals eczeem en andere chronisch droge huidaandoeningen. Deze zeepafzetting zorgt ook voor het kleurverlies van uw kleren, vooral bij witte kleding. Door deze zeep zien kleren er geel-grijs uit en lijken vies. Dit afzetten van zeep verkort de levensduur van kleren, omdat de vezels breekbaar worden. Dit is allemaal te danken aan zeepaanslag, die niet zichtbaar is voor het blote oog.
 • De vorming van kalkaanslag: weet u nog dat we het over die akelige aanslag hadden? Welnu, kalkaanslag bestaat eigenlijk uit calcium in het water, wat afgezet wordt op het oppervlak als water verhit of gekoeld wordt. De hitte of de kou leveren calcium de energie om te bezinken. Dit is de reden waarom u aanslag op uw douchedeur of in het bad ziet na het nemen van een warm bad. Deze kalkaanslag kan een probleem worden, als deze niet direct aangepakt wordt. Het zet zich vast op oppervlaktes en vormt zo verstoppingen. Aanslag is ook niet om aan te zien op uw borden, kranen enz.
 • De smaak in drankjes: aanslag en ijzer kan de smaak van het water in uw huis veranderen. Zelfs koffie en thee gemaakt met hard water smaken anders.

Ondanks deze problemen is hard water niet gevaarlijk. Een simpele oplossing voor het gebruiken van hard water is een waterverzachter installeren.

Wat is zacht water?

Zacht water bevat weinig opgeloste mineralen.

Dit water is gemakkelijk in het gebruik en geeft niet de problemen die geassocieerd zijn met hard water.

Wat zijn waterverzachters?

Nu we het over de oplossing voor hard water hebben gehad, laten we kijken wat die oplossing eigenlijk is.

Een waterverzachter of ontkalker is een toestel dat het teveel aan mineralen uit het harde water haalt en het op deze manier zacht maakt.

Het verkregen water lost gemakkelijk zeep op en aanslag behoort nu tot het verleden.

Er zijn meerdere types waterverzachter verkrijgbaar van goede bedrijven, zoals Aqua Service, die u in staat stellen een waterverzachter te kiezen die aan uw eisen voldoet.

Maar voordat we het gaan hebben over de verschillende methodes om water te verzachten, laten we eerst kijken naar de voordelen van het gebruiken van zacht water:

7 Redenen om water te verzachten met een Aqua Service Waterverzachter

 1. Een waterverzachter is goed voor uw gezondheidVoor u en uw familie is verzacht water duidelijk beter; het smaakt beter, het is goed voor uw gezondheid en het helpt u om schoon en fris te blijven. Iedereen weet dat het menselijk lichaam voornamelijk uit water bestaat; daardoor is water zeer belangrijk om gezond te blijven. Het helpt bij het verteren, de bloedsomloop, te ontgiften en wat dan maar ook. Verzacht water kan daardoor een betere levenskwaliteit garanderen dan hard water. Verzacht water smaakt ook beter. Bij het gebruik van een kwalitatief goede waterverzachter zoals de Aqua Service waterverzachters, zal zelfs de smaak van uw thee en koffie enorm verbeteren. U zult geen last meer hebben van een metaalachtige bijsmaak. Het is gemakkelijker een gezond lichaamsgewicht te behouden met een goede waterverzachter, ook wel waterontharder genoemd.
 2. Zacht water verlengt de levensduur van uw elektrische apparaten: Als u een goede waterverzachter van Aqua Service koopt, kunt u de levensduur van uw andere elektrische apparaten verlengen. Geen dagelijkse defecten, herhaalde reparaties en hoge onderhoudskosten voor uw elektrische apparatuur; met een geïnstalleerde waterverzachter hoeft u zich niet langer zorgen te maken over alle andere elektrische apparaten.
 3. Geen verstopte waterleidingen meerNiet alleen uw elektrische apparaten, maar ook uw waterleidingen zullen een zucht van verlichting slaken. Een waterverzachter van goede kwaliteit, zoals de Aqua Service waterverzachters, zorgt er voor dat er geen aanslag en zeepresten in uw leidingen terecht komt. Dit voorkomt verstoppingen en slijtage, zoals men die ziet bij het gebruik van hard water. Waterverzachters spelen zo een belangrijke rol in het onderhoud van uw riolering.
 4. Minder zeepgebruik: Anders als bij hard water heeft zacht water niet veel zeep nodig om goed schoon te maken. Zelfs een klein beetje zeep is voldoende om lekker te schuimen en goed schoon te maken. U zult een grote verandering in uw boodschappenkosten zien, als u minder zeep, wasmiddel en afwasmiddel nodig heeft. Bovendien zullen er op uw borden en keukenkranen geen witte, kalkachtige vlekken meer zitten door aanslag. Onooglijke aanslag op de badkamertegels en uw kranen zullen tot het verleden behoren. Daarbij voelt uw kleding schoner aan en verliest het zijn kleur niet. Dit komt omdat de zeepaanslag niet meer de vezels van de kleding aanvalt.
 5. Beter schoonmaken: ondanks dat u minder zeep gebruikt, zult u een verbetering zien bij het schoonmaken.
 6. Goed voor uw huid: als u een waterverzachter gaat gebruiken, zal uw huid niet langer droog en akelig aanvoelen. Het zachte water van de waterverzachters van Aqua Service staan niet toe dat er een onzichtbare laag zeep op uw huid achterblijft. Daardoor voelt uw huid fris, schoon en zacht aan. Uw haar zal er ook beter gaan uitzien en is niet langer breekbaar en glansloos.
 7. Vermindering van uw energiekosten met een waterverzachter: aangezien de hoeveelheid energie die nodig is om water te verwarmen en te koelen minder is met een waterverzachter, zult u een vermindering in uw energierekening zien. Een kleinere hoeveelheid energie wordt gebruikt als zacht water verwarmd of gekoeld wordt. Zelfs de tijd die het kost om water te verwarmen of te koelen is minder. Hierdoor kan een waterverzachter tijd en energie besparen.

waterverzachter aqua service prijs offerte

Methoden van water verzachten

Waterverzachters verwijderen de vervuiling (d.w.z. mineralen) uit het water. De verschillende manieren om water te verzachten zijn:

 1. Ionenverwisselingsmethode
 2. Omgekeerde Osmose
 3. Chemische Verzachters
 4. Distillatie
 5. Verzachting met kalk
 6. Electrodialyse
 7. Bevriezing

Ionenverwisselingsmethode of zeoliet verzachting: waterverzachters gebruiken deze methode. Deze waterverzachtingsmethode kan veilig en gemakkelijk thuis gebruikt worden om water te verzachten.

Wat er precies gebeurt bij dit proces, is dat de natriumionen verwisseld worden met de calcium- en magnesiumionen in het harde water. Betere kwaliteitswaterverzachters, zoals die te krijgen zijn bij Aqua Service, gebruiken een ionenverwisselingsapparaat, dat langer meegaat en weinig onderhoud nodig heeft.

Ionenverwisselingsapparaten bestaan uit een harsbed en een pekeltank. Het principe van de ionenverwisseling is dat de positief geladen mineralenionen aangevallen worden door het negatief geladen harsbed: het harsbed heeft een breed oppervlak en trekt zo een heleboel calcium- en magnesiumionen aan. Nu nemen de sterk positief geladen natriumionen de plek in van het calcium en het magnesium in. Water met natrium is niet zo schadelijk, als water met calcium en magnesium.

Dit type waterverzachters is te verkrijgen met een enkele of een dubbele tank. Omdat het zo eenvoudig is, is dit de meest gebruikte waterverzachtingsmethode.

Electrodialyse: bij deze methode worden twee verschillend geladen platen gebruikt. Een van de platen is positief geladen en de andere negatief. Als het harde water er langs stroomt, worden de positief geladen mineralen aangetrokken door de negatief geladen platen en verwijderd uit het water. Deze methode wordt meestal alleen voor zeer hard water gebruikt.

Omgekeerde osmose: bij deze methode wordt grote druk gebruikt om het osmose proces om te draaien. Dit betekent dat het water vanuit een zoutsolutie van hoge concentratie door een membraan naar een verdunde watersolutie wordt gedreven. Deze methode wordt al eeuwen gebruikt om zeewater te zuiveren voor gebruik. Dit is een andere manier om water verzacht te krijgen, omdat het semi-doorlaatbare membraan in het omgekeerd osmoseproces de mineralen uit het harde water niet doorlaat. Hierdoor worden onzuiverheden als calcium en ijzer uit het water gefilterd. Dit is een makkelijke en goedkope manier om water te verzachten.

Distillatie: dit is een relatief dure manier van water verzachten. Het proces omvat de verdamping van het pure water op een bepaalde temperatuur en dan deze waterdampen te condenseren. Onzuiverheden als calcium, magnesium en andere metaalionen blijven dan achter.

Bevriezing: omdat puur water bevriest bij de specifieke temperatuur van nul graden, scheidt deze methode het pure water van de onzuiverheden. Dit is ook een dure manier van waterverzachting.

Chemische waterverzachters: bepaalde chemicaliën worden toegevoegd aan het harde water die de onzuiverheden aantrekken en het water zacht maken.

Voordelen: waarom u een Aqua Service Waterverzachter moet kopen

Waterverzachters worden geassocieerd met flink wat voordelen. Hier volgen enkele:

 1. De Waterverzachters van Aqua Service zijn gemakkelijk, goedkoop en eenvoudig te installeren. Ze gaan heel erg lang mee en hebben weinig onderhoudsreparaties nodig. Ze kunnen een grote hoeveelheid zacht water geven voor gebruik in huis. U hoeft zich niet langer zorgen te maken over het constant onderhouden van dit apparaat. Het zal zijn waarde heel snel aan u bewijzen.
 2. Aqua Service Waterverzachters zijn veiliger in gebruik dan chemische waterverzachter, die schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn voor u en uw familie. U weet hoe een Waterverzachter werkt en begrijpt wat het apparaat doet. Een chemische waterverzachter kan allerlei bijeffecten hebben waar u niet van af weet. Het is beter een waterverzachter te gebruiken zonder bijeffecten.
 3. Waterverzachters kunnen niet alleen thuis gebruikt worden maar ook op kantoor. Het maakt niet uit waar u een waterverzachter nodig heeft. Aqua Service maakt waterverzachters voor elk gebruik. Goed en goedkoop water ligt nu voor iedereen binnen handbereik. De prijs van een gewone waterverzachter ligt tussen de 1,100 en 1500 Euro afhankelijk van het model en de mogelijkheden van de waterverzachter.
 4. Waterverzachters kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere plaats verhuisd worden. Ze zijn gemakkelijk te dragen en eenvoudig te installeren. Als u verhuist en uw waterverzachter mee wilt nemen, is dit een koud kunstje.
 5. Waterverzachters zijn betaalbaar voor iedereen. Het is een goede investering en is op lange termijn goedkoper dan welke andere methode voor waterverzachting dan ook. Bovendien bespaart het op elektriciteits- en onderhoudskosten voor uw elektrische apparatuur. Het verlengt de levensduur en ze hoeven minder vaak gerepareerd te worden dan bij andere methodes van waterverzachting.
 6. Waterverzachters zijn een zegen voor mensen met eczeem en andere droge huidproblemen. Eczeem wordt veroorzaakt door extreem droge huid en kan verergeren door het gebruik van hard water. Als u een waterverzachter van Aqua Service installeert, worden deze huidproblemen snel opgelost.
 7. Waterverzachters beschadigen de septische tank niet. Anders dan eventueel andere methoden van waterverzachting, is het gebruik van een waterverzachter niet schadelijk voor de septische tank die u thuis gebruikt.

Aarzel dus niet en contacteer Aqua Service Systems voor meer informatie bij uw aankoop van de beste waterverzachter !

Aqua Service Waterverzachter Waterontharder

Comments are closed.